Dirigent

Ann Callens-Janssens

Mezzosopraan, zangdocent, concertsolist en koordirigent

 

Op 8-jarige leeftijd start Ann haar muziekopleiding in de Ekerse Muziekacademie. Aan de Koninklijke Muziekconservatoria behaalt ze diverse Eerste Prijzen en Hoger Diploma's voor kamermuziek en zang. Ze volgt onder meer les bij Mireille Capelle, Lucienne Van Deyck en Greta De Reyghere. Ann laat zich in het bijzonder inspireren door zangdocente Marie-Thérèse Maesen en verdiept zich in de boeiende materie van de zangtechniek.

Omwille van haar grote flexibliteit in repertoire en stembereik wordt Ann veelvuldig gevraagd als gastsoliste bij vocale en instrumentale ensembles . Zeis een echte mezzo, met een grote tessituur, een warme diepte en een heerlijke diversiteit aan stemkleuren en -nuances.

Ann coacht al jaren diverse Vlaamse en Nederlandse koren met bijzondere aandacht voor de zangtechniek in koor. Sinds enkele jaren is ze dirigente bij diverse koren: het gemengd koor uit Bornem, Hisiste uit Hingene, Diversiteitskoor Alieco uit Wilrijk, het jeugd- en volwassenenkoor De Vagebonden uit Edegem en het Vrouwenkoor SanseveriaPlus uit Duffel.

Ann is ook de drijvende kracht achter La Muze. La Muze voorziet professionele muzikanten voor elk evenement: huwelijk, uitvaart, concert, receptie enz.

Contacteer Ann: 0497-411000 / info@muziekmeesters.be 

Koorleden 

Sopranen: Carine Claes, Helga Willekens, Liljan Schoovaerts, Pascale Liekens

Mezzo sopranen: Annemie Sas, Hilde Colson, Imelda Janssens, Katelijne Schepens, Yolanda Sablon

Alten: Annemie Doms, Katelijne De Wandel, Karin De Jean, Lut De Wilde, Mieke Huysmans, Veerle Hendrickx

 

Bestuur

Voorzitter: Yolanda Sablon

Ondervoorzitter: Liljan Schoovaerts

Secretaris: Imelda Janssens

Penningmeester: Annemie Doms

Bestuurslid: Katelijne Schepens