Ann Callens-Janssens
mezzosopraan, zangdocente, concertsoliste en koordirigente

Op 8-jarige leeftijd start Ann haar muziekopleiding in de Ekerse Muziekacademie. Aan de Koninklijke Muziekconservatoria behaalt ze diverse Eerste Prijzen en Hoger Diploma's voor kamermuziek en zang. Ze volgde ondermeer les bij Mireille Capelle, Lucienne Van Deyck en Greta De Reyghere.
Ann laat zich in het bijzonder inspireren door zangdocente Marie-Thérèse Maesen, en verdiept zich in de boeiende materie van de zangtechniek.
Ann behaalt op internationale zangwedstrijden diverse prijzen, en bouwt zo een internationale carrière uit.
In combinatie met een gezin van vier kinderen, profileert Ann Callens-Janssens zich nu voornamelijk als zangdocente, koordirigente en concertsoliste, waar ze voorheen ook in diverse professionele vocale ensembles te horen was, waaronder het Choeur de Chambre de Namur, het Vlaams Radio Koor, Collegium Vocale, Arsys Bourgogne, enz. Tegenwoordig concerteert ze wel nog regelmatig met het vocaal ensemble Reflection olv Patrick Windmolders.
Als soliste beheerst ze een uitgebreid klassiek oratorium- en liedrepertoire, maar schuwt ook het lichtere genre niet. Ann wordt voor oratorium meestal als alt geëngageerd.
Samen met muzikanten als Govaart Haché (zang en piano), Albina Skvirskaya (piano), Aina Callaert (mezzosopraan), enz. brengt ze diverse kleinere concertprogramma’s met uiteenlopende muziekstijlen, gaande van oude muziek over gospel en jazz, tot klassiek hedendaags werk.

Ann wordt veelvuldig als gastsoliste gevraagd bij vocale en instrumentale ensembles, omwille van haar grote flexibliteit in repertoire en stembereik. Ann Callens-Janssens is een echte mezzo, met een grote tessituur, een warme diepte en een heerlijke diversiteit aan stemkleuren en -nuances.

Ann coacht al jaren diverse Vlaamse en Nederlandse koren met bijzondere aandacht voor de zangtechniek in koor.
Naast dirigent bij SanseveriaPlus, leidt ze ook volgende koren: het gemengd koor Hisiste uit Hingene; het gemengd koor MusicAmi uit Mortsel; het Kinder-, jeugd- en volwassenenkoor De Vagebonden; het gospelkoor White'n'Black en uiteraard wekelijks op woensdag SanseveriaPlus. Ze volgde de opleiding koordirectie aan de Artesis-Plantijn Hogeschool bij Geert Hendrix en Luc Anthonis.

Contacteer Ann: info@muziekmeesters.be of 03 345 42 11 of 0497 41 10 00